Groepsindeling

Bij de jeugdafdeling trainen de leden die tussen de 7 tot 18 jaar zijn. De kinderen worden ingedeeld naar groepen. De groepsindeling wordt gemaakt op basis van leeftijd, vaardigheid en snelheid van de kinderen. Ook het sociale aspect weegt mee bij de groepsindeling. We hebben zes verschillende groepen. Om een beeld te geven van de groepen en de insteek van de trainingen vind je hier een korte beschrijving.

De leeftijd is een schatting en gemiddeld genomen. Vaardigheid en snelheid zijn ook belangrijke factoren. Alleen trainers bepalen in overleg over groepswisselingen. Hier wordt per half jaar naar gekeken.

F - Groep (7 t/m 8 Jaar)

Dit zijn de jongste kinderen, de echte beginners. Het accent bij de trainingen ligt op het spelenderwijs leren omgaan met de mountainbike en dit toe kunnen passen in verschillende situaties. Fietsplezier gaat voor prestatie.

E - Groep (8 t/m 9 Jaar)

Dit zijn de iets oudere beginners, met enkele die al wat meer ervaring hebben. Het accent bij de trainingen ligt ook hier op het spelenderwijs leren omgaan met de mountainbike en dit toe kunnen passen in verschillende situaties. Vooral spelenderwijs techniek aanleren is hier een belangrijke beginfactor. Fietsplezier gaat voor prestatie.

D - Groep (9 t/m 10 Jaar)

Dit zijn de kinderen op een beginnend of al meer gevorderd niveau, met een grotere snelheid, een langere periode kunnen volhouden. Naast het spelelement wordt bij deze groep de sportieve prestatie belangrijker. De geoefende en aangeleerde technieken worden in praktijk toegepast en zullen meer kilometers gaan maken.

C - Groep (10 t/m 11 Jaar)

De kinderen die de beginnende technieken in praktijk redelijk tot goed kunnen uitvoeren in een uitgezette situaties door de trainer. Vergeleken met de D- Groep kunnen deze kinderen sneller en een langere periode kilometers achter elkaar volhouden.

B - Groep (11 t/m 12 Jaar)

Bij deze groepen wordt er naast aandacht voor fietstechniek ook aandacht besteedt aan prestatie en competitie. Het accent ligt hier op snelheid en uithoudingsvermogen van de kinderen.

A - Groep (13 en ouder)

Snelheid en uithoudingsvermogen blijft ook bij deze groep het belangrijkste. Tijdens deelname aan toertochten maak je langere afstanden. Daarnaast worden de aangeleerde vaardigheden en technieken in snelle situaties belangrijk.