MTB Jeugd

Ben je ook zo gek op fietsen?
Vind je het leuk om te fietsen? En heb je altijd al willen leren hoe je die heuvel oprijdt zonder van je fiets te vallen? En waarom heeft een mountainbike eigenlijk zoveel versnellingen? En ben je 7 jaar of ouder? Kom dan eens met ons meetrainen en leer de fijne kneepjes van het mtb-en.

Trainingen
Tijdens de trainingen leren we je allerhande technische vaardigheden. We oefenen balans, bochttechniek, rem- en schakeltechniek en de ‘sur place’. Dit betekent dat jij je fiets zo lang mogelijk stil laat staan met beide benen op de pedalen. Dit vereist totale controle over je fiets en lijf.

We trainen elke zondagochtend. We vertrekken vanaf het clubgebouw achter OBS Gieten. Naast de trainingen doen we ook af en toe mee aan toertochten of organiseren we andere leuke activiteiten. Deze worden vooraf bekend gemaakt via het jaarrooster.

Begeleiding
Iedere jeugdtraining staan er op de 6 groepen minimaal 12 trainers en begeleiders klaar om alle kinderen een leuke leerzame en vooral veilige training te geven. De trainers hebben de leiding over de groep. Zij bepalen de inhoud van de training, de vorm en de locatie. De trainers hebben de MTB-2 opleiding gevolgd bij de NTFU.

De begeleiders zijn enthousiaste ouders die graag assisteren bij de training. Samen met de trainers zijn ze verantwoordelijk voor een veilige en leuke training. Na de training wordt er tijdens de koffie en ranja nagepraat over de trainingen. Ook bespreken ze de groepsindeling tijdens het trainersoverleg.

Wanneer beginnen?
Op twee momenten kun je instromen bij de trainingen. Je kunt gratis twee keer meetrainen tijdens de zogenaamde ‘Opstapdagen’. Deze dagen zijn ingepland na de zomervakantie en in maart. Wanneer je wilt meedoen aan een opstapdag kun je het aanmeldingsformulier invullen. Bij extra kunt u vermelden aanmelding voor eerst volgende opstapdag. Wanneer het zover is krijg je van ons automatisch bericht.