MTB Clinics

In een ontspannen en gezellige sfeer, leer je bij MTB de Hondsrug je thuis te voelen op de mountainbike en de techniek te beheersen. Een MTB Clinic volgen bij mountainbikevereniging de Hondsrug betekent werken aan je fietstechniek. Met krachtige benen kom je ver, maar nog veel belangrijker is jouw techniek, controle en balans. Onder begeleiding van gediplomeerd mountainbike-instructeurs leer je bij MTB de Hondsrug in aantal lessen hier aan te werken. Tijdens de clinic’s leer je nieuwe technieken en ga je daar direct actief mee aan de slag. Uit onze ervaring blijkt dat meerdere mountainbikers verstelt staan wat ze nog kunnen bijleren, en ervaren onze clinic’s als zeer positief.

De clinic’s worden aangeboden in verschillende niveaus van beginners tot gevorderden, en is voor zowel mannen als vrouwen. Voor de clinic’s hoef je niet te beschikken over een goede conditie. Bochten, schakelen, juiste balans, klim- en daaltechniek en het rijden van technische obstakels. Alles trekken wij uit de kast om jou de ultieme flow op de mountainbike te laten ervaren en dat natuurlijk onder begeleiding van de onze ervaren MTB Instructeurs. Bij ons ga je verder dan simpelweg een rondje achter de instructeur aan!

We oefenen balans, bochttechniek, rem- en schakeltechniek en de ‘sur place’. Dit betekent dat jij je fiets zo lang mogelijk stil laat staan met beide benen op de pedalen. Dit vereist totale controle over je fiets en lichaam.

Tijdens de Clinic werk je puur aan je techniek en gaat het er niet om of je snel kunt fietsen. We denken om elkaar en zijn met elkaar één groep. Afhankelijk van het aantal opgaven, werken we met verschillende niveau groepen. We vertrekken altijd samen en komen altijd samen terug in ons clubgebouw. Onder het genot van een kopje koffie/thee sluiten we de clinic elke week af. In principe wordt een clinic gehouden op de donderdag, eventueel op een dinsdag.

We vertrekken om 19.30 uur vanaf het clubgebouw (achter de OBS Gieten) en zullen rond 21.00 daar weer terug zijn. Opgeven kan via het aanmeldingsformulier op onze website.

Kosten van de clinic bedragen €20,00 (voor leden) en €60,00 (voor niet-leden). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en een kleine snack na de clinic.

De volgende reeks van vier clinic’s start op

Dinsdag 21 mei 2024
Dinsdag 28 mei 2024
Dinsdag 4 juni 2024
Dinsdag 11 juni 2024
 

Investering voor vier lessen van 1,5 uur

Lid: 20,00 euro
Niet Leden: 60,00 euro

Hieronder kunt u zich opgeven voor de clinics. Een clinic bestaat uit 4 lessen. Maak hier u eerste keuze. Klik vervolgens op verder om u persoonlijke gegevens in te vullen en overgaan tot betaling.

MTB de Hondsrug Clinics