Activiteiten

Het trainingsseizoen van de MTB Jeugd is van begin september tot eind juli. In dat seizoen vinden verschillende activiteiten plaats. Aan het begin van het seizoen ontvang je altijd een jaaroverzicht. We stellen een jaaroverzicht op waarin ook ruimte is voor andere activiteiten dan alleen mountainbiken. Belangrijk is dat ook ouders hierin een (actieve) rol kunnen spelen.

Toertochten

Je gaat in groepsverband een toertocht ergens anders rijden. Geleerde technieken kunnen worden toegepast tijdens het rijden van een aantal uitgezette kilometers. Vaak moeten we ergens anders naar toe. Een aantal ouders rijden mee om de kinderen en fietsen te vervoeren. Bij toertochten vertrekken we altijd om 9.00 uur (een uur eerder dan bij trainingen) en zijn we er vaak tussen 12.00 en 12.30 uur weer.

Informatiebijeenkomst

Vaak komen aan het begin van het seizoen een groot aantal nieuwe jeugdleden bij. Daarom organiseren we tijdens een training voor de ouders een informatieochtend. Daarin informeren we over het reilen en zeilen van de jeugdafdeling.

Trainingskamp

Elk jaar gaan we rond april een weekend met de kinderen op kamp. Alle mountainbikes gaan dit weekend mee, want we gaan daar trainen. Niet alleen trainen hoor, we maken ook veel plezier . Elk jaar gaat bijna iedereen mee.

Clubkampioenschappen

Eén keer per jaar houden we onze clubkampioenschappen, dit is vaak aan het einde van het seizoen. Je rijdt tegen de kinderen uit je eigen leeftijdsgroep.

Familiedag

Alle kinderen mogen hun ouders, vriendjes, vriendinnetjes en andere familieleden meenemen. We gaan een gezamenlijke fietstocht maken naar een speciale locatie. De kinderen kunnen op die locatie laten zien hoe goed ze kunnen mountainbiken.Voor ouders en familie leden hebben we koffie en cake. Gezamenlijk fietsen we weer terug.